BEGELEIDING TIJDENS
EEN INDIVIDUELE ADEMSESSIE

Meedoen aan een groepcirkel is een unieke ervaring waar het draait om verbinding met elkaar en vooral om de verbinding met jezelf

De ademcirkels die Verbonden Vrij organiseert zijn over het algemeen in samenwerking met andere professionele ademcoaches. De begeleiding is aanwezig om het energieveld ‘te dragen’. Tijdens het ademwerk kunnen er vastzittende emoties loskomen in de vorm van fysieke uitingen, geluiden en bewegingen. Dit is energie wat vrijkomt. Om dit te kunnen dragen is het van belang dat de ademcoaches/ begeleiding afgestemd en voorbereid zijn om de ademers bij te staan en te ondersteunen in de ademreis. Bij alle cirkels is deze begeleiding aanwezig.

De meeste ademcirkels zijn in combinatie met verschillende ondersteunend lichaams- of energetisch werk. Dit kan zijn in combinatie met een zachte vorm van yoga, 100% cacao, movement, bewustzijnsoefeningen en/of sound. Tevens zetten we regelmatig (muziek)instrumenten in of wordt er muziek afgespeeld om de energie in de cirkel positief te stemmen. Bij elke cirkel staat aanegeven met welk element de combinatie wordt gevormd. Klik op de agenda gaan voor meer informatie over de aankomende ademcirkels.

EFFECTEN OP HET 
FYSIEKE LICHAAM

Wanneer in een groep wordt geademd, dragen de emoties en verbinding met anderen bij aan jouw proces

Mensen die aan de slag gaan met bewust verbonden ademen merken na een aantal sessies veel verbeteringen. Deze verbeteringen zijn voor de ademer voelbaar en zichtbaar in het dagelijks leven. Wannneer we kijken naar het grootste gedeelte van onze klachten op fysiek, mentaal of emotioneel vlak, kunnen we altijd terug aan naar het verleden. Ergens in het verleden is ons ademhalingspatroon veranderd waardoor we langzamerhand steeds meer klachten zijn gaan ervaren. Hoewel we vaak met onze gedachten vergeten zijn wat er in ons verleden is gebeurd, herinnert ons lichaam dit heel goed. Door de adem weer in contact te brengen met het lichaam, is onze eigen adem in staat om terug te gaan naar de vervelende gebeurtenissen uit het verleden, en hier letterlijk meer lucht en levensenergie naar toe te brengen. Dit heeft als gevolg dat de pijnlijke herinneringen opgelost kunnen worden. Hiermee wordt de ‘lading’ van de herinnering/ emotie afgehaald.

Door de jaren heen verliezen we het contact met onze authentieke  zelf, degene die wij zijn wanneer alle emoties er mogen zijn en ook zichtbaar aanwezig kunnen zijn. De kracht van de cirkel draait bij aan het loslaten van die emoties. Dankzij de professionele begeleiding en het contact met elkaar wordt een veilige bedding gecreëerd waarin jij volledig jezelf kunt zijn. De begeleiding maakt gebruik van drukpunten op het lichaam, waardoor vastzittende emoties gestimuleerd worden om naar de oppervlakte te komen. Uiteraard zal hier een gebruik van worden gemaakt indien dit niet is gewenst.